lördag 4 december 2010

Kane & Lynch 2: Dog days

Den stenhårda duon från Kane & Lynch har nu kommit tillbaka i uppföljaren Kane & Lynch 2. Jag minns all
den potential jag såg i Kane & Lynch och hade hoppats på mycket mer än det jag fick av uppföljaren. Jag
hoppades verkligen att IO interactive skulle ta åt sig den kritiken de fick när ettan släpptes men det känns som om de bara delvis har gjort det. Den enda riktiga förändringen jag märkte som verkligen gör skillnad är att striderna har gjorts mer balanserade.

I ettan var en del strider riktigt frustrerande eftersom det var nästan
omöjligt att hitta skydd och fienderna siktade lite för bra och var utspridda överallt där man inte såg dem.
Denna delen vill jag säga att de har gjort mycket bättre, att använda sig coversystemet har blivit mer användbart. Men kane & Lynch har fortfarande en lång väg att gå, eller varför inte springa.

Dressed to kill
Detta spelet är en brutal, dramatisk och desperat historia som utspelar sig före händelserna i Kane & Lynch.
Det handlar om en Vapenaffär som ska äga rum i Kinas Shanghai och IO interactive har faktiskt lyckats med att återskapa de smutsiga slumområdena där på ett sätt som gör att man verkligen kan sätta sig in i våra hårda antihjältars desperata och kaotiska situation.



Lynch som redan jobbar som legosoldat i shangai ringer Kane när han behöver hjälp. Det handlar om en vapenaffär som ska ge dem båda tillräckligt med pengar för att de ska kunna lägga ner sina våldsamma liv och vara med dem de älskar. Men som vanligt när det gäller Kane och Lynch så går saker åt helvete på ett väldigt mänskligt och trovärdigt sätt och det är här som Kane & Lynch spelen briljerar.


Slå din sista sjua
Utan att vilja avslöja för mycket av storyn så skiter det som sagt sig och det känns snart som om man krigar mot hela den beväpnade delen av Shanghai.

Men spelet faller kort, även om IO interactive har skapat ett spel som är bättre än det förra så har dom fortfarande inte gett oss mer än en halvupplevele. På ena sidan har vi en bra story och en intressant berättarstil med mycket mogen brutalitet, och på andra sidan har vi en halvfärdig shooter som behöver slipas mer.



För även om man kan sätta sig in i huvudpersonernas desperata situation så gör det inte mycket nytta när kontrollerna känns klumpiga och den allmänna kvaliten på spelet som shooter känns mycket tveksam.

Cover systemet behöver fortfarande förbättras och känslan i vapnena är bristfällig. Spelets taskiga ragdollfysik bidrar också till att många vapen känns mesiga. Ytterligare en dålig sak är AIn, den fungerar för det mesta okej men jävlar vad dum den kan vara ibland. En av de mest konstiga sakerna är när fiender av någon anledning totalignorerar en för att de skjuter på en lagkamrat. Då menar jag att man kan gå upp till dem och blåsa skallen av dem utan att de gör något även fast de ser en.

Specifika betyg !

Grafik - 5/10 förjävligt föråldrad, en shooter ska inte ha så dålig grafik. Det är dessutom dummt att de har i princip samma grafik sen ettan om jag minns rätt.

Story - 8/10 Jag gillar storyn i Kane & Lynch 2, den är väldigt bra för att komma från en shooter dessutom. Det är inte det att själva storyn är speciellt nyskapande eller annorlunda, det handlar mest om hur den berättas.

Spelkänsla - 5/10 mycket klen, för många brister som verkligen inte borde funnits där om de bara hade lärt sig av sina misstag från ettan.

I allmänhet - 6/10 Om man hittar detta spelet till kraftigt reducerat pris borde man fundera på att köpa det. Annars har spelet fortfarande för många brister och en alldeles för kort kampanj för att vara värt något högre pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar